Je bekijkt nu Blog – Hoe maak je cadeautjes bijzonder?

Blog – Hoe maak je cadeautjes bijzonder?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:14 mei 2020
  • Berichtcategorie:Blog

Blog – Hoe maak je cadeautjes bijzonder?

Mijn eerste blog.

Hier zit ik nu, achter de computer, mijn eerste blogbericht te schrijven. Voor ik er aan begon moest ik toch wel even opzoeken wat het nu allemaal precies inhoudt, een blog schrijven. Gezien mijn geboortejaar, 1974, ben ik niet echt opgegroeid met computers en de digitale wereld. Maar het sprak mij wel aan, hetgeen ik las over bloggen. “Zie het als een soort van dagboek” las ik in één van de blogs over bloggen. Kijk, dat ken ik dus wel. In mijn jeugd hield ik een dagboek bij, maar ook vulde ik mijn vrije uren met het schrijven van gedichten en korte verhalen. Dus het vormen van zinnen met woorden is mij wel bekend. Alleen schreef ik ze met heerlijk geurende pennen in mooi gekafte boekjes. Anno 2020 vul je je dagboek op de computer, en is het niet meer zo privé, want je wilt juist dat je blogbericht (dagboek verhaal) zo veel mogelijk gelezen wordt.

Waarom wil ik bloggen.

Waarom wil ik bloggen? En wat wil ik er mee bereiken? Die vragen heb ik mezelf gesteld en wellicht vraag jij je dit ook af. Eigenlijk om meerdere redenen. * Ik wil je inspireren. * Ik wil je informeren. * Ik wil je op de hoogte brengen van actuele trends en ontwikkelingen. Dit alles zal niet altijd in elke blog van toepassing zijn, maar toch minimaal 1 onderdeel komt in een blog terug. Maar laat ik gewoon beginnen, en dan vormt het zich vanzelf.

Cadeautjes.

Cadeautjes, dat is de titel van deze eerste blog. Als jij net als ik moeder bent, dan heb je dit weekeind mooi cadeautjes mogen krijgen. Misschien wel verwend met mooi gemaakte knutselwerkjes, een heerlijk ontbijt en typische Moederdag cadeautjes. Creatieve decoraties voor jou  is een cadeauwinkel, en dus zijn hier ook heel veel cadeautjes de deur uit gegaan de afgelopen weken. En geloof me, er lopen heel wat lieve moeders op de wereld rond! Naast de webwinkel heb ik ook een winkel op locatie. eigenlijk ben ik dus een ‘cadeautjesinpakker’ van beroep. En ik vind dat een cadeautje er ook als een cadeautje uit moet zien. Het is heel gemakkelijk om een papiertje om het gekochte product te vouwen en dicht te plakken, maar daarmee heb je in mijn ogen nog geen cadeautje in je handen. Nee, een cadeautje verdient ook een lintje en stukje raffia, een mooi cadeaupapier passend bij het product wat er in gaat. en als kers op de taart, er hoort een mooi label aan een cadeautje!

cadeaupakket 100%leuk  cadeautje in folie  moededag cadeautje kinderopvang

Nu denk je misschien wel, allemaal leuk en aardig die mooi verpakte cadeautjes ik bestel in de webwinkel mijn product. Geen probleem… Ook dan kan ik er een prachtig verpakt cadeautje van maken. Sterker nog: ik kan zelfs je cadeautje gelijk naar de ontvanger sturen als je dit wenst. Het enige wat jij hier voor hoeft te doen is bij je bestelling aangeven dat je het verpakt wilt hebben als cadeautje en indien gewenst het adres van de ontvanger doorgeven in plaats van je eigen adres. In het pakket stop ik een toepasselijke kaart. Als je mij je persoonlijke boodschap door geeft, dan schrijf ik deze op de kaart. Zo wie zo stop ik bij elke bestelling die er gedaan wordt in de webwinkel altijd een handgemaakte kaart in het pakket, dit is een cadeautje van mij voor jou. Leuke handgemaakte kaarten zijn trouwens ook te koop in de webwinkel. Ze zijn verpakt in een set van 5.

https://creatievedecoratiesvoorjou.nl/product-categorie/handgemaakte-decoraties/wenskaarten/

Hoe maak ik zelf een leuke cadeauverpakking?

Cadeautjes kan je op twee manieren inpakken: in een cadeaupapier en in een doorzichtig folie. Zelf kies ik er altijd voor om een cadeautje wat voorzien is van een tekst in een doorzicht folie in te pakken. Bijvoorbeeld de producten van 100%LEUK of de Starlights van Paperdreams zijn cadeautjes met een persoonlijke boodschap. Het is leuk als de ontvanger de boodschap gelijk kan zien. Dit bereik je met het doorzichtige folie. Knip een stuk folie af waar het product ruim in past. Zodoende hou je een mooie toef over om lint en ander decoratiemateriaal om heen te binden. Met een stukje lint of raffia bind je de folie bij elkaar vast mooi om het cadeautje heen. Gebruik voor de afwerking twee of drie verschillende kleuren krullint. Daarnaast kan je er een mooi cadeaulabel bij hangen. Afhankelijk van het soort cadeautje en wie de ontvanger is kan je het nog verder decoreren met bv een ballon, een lint van kant, een mooie bloem, en ga zo maar door. Dan is er ook nog de mogelijkheid om cadeautjes in te pakken in een cadeaupapier. Papier verpak je zo strak mogelijk om het product heen. Dit geeft een nette afwerking. Helaas is het soms het geval dat een product niet zo een gemakkelijk vorm heeft om netjes en strak in te pakken. Ook hier is een mooie oplossing voor. Als ik zo een cadeautje mag inpakken, dan vouw ik het papier om de uiterste punten van het product heen. Er blijft dan ergens een hoop loze ruimte over. Op dit punt wikkel ik een stukje raffia een aantal keer om het papier heen en trek dit voorzichtig bij elkaar. Hiermee rimpel je als het ware het papier. Een paar lintjes er bij, kaartje er aan en je hebt een perfect ingepakt cadeautje!

cadeautje in folie  cadeautje in papier  cadeautje inpakken 1  cadeautje inpakken 2

Nog een laatste tip voor het inpakken van een cadeautje: heb je net te weinig papier af geknipt, leg je product diagonaal op het papier. vaak heb je dan wel genoeg ruimte om het hele product in het papier te verpakken.

Wat als iemand geld vraagt?

Het kan natuurlijk zijn dat iemand graag geld vraagt als cadeautje. Dit is iets wat vaak voorkomt. Ook dan kan je er nog altijd iets moois van maken. Doe je het op de makkelijke manier, dan stop je het geldbedrag in een enveloppe en ben je klaar. Maar het kan leuker! Wellicht heb je ergens nog een fotolijstje liggen waar je niets mee doet. Plaats hier een leuke kaart in of een mooi plaatje uit een tijdschrift. Leg het geld er bij in en het ziet er al weer heel anders uit. Geef je met een groep mensen geld, dan is het heel leuk om dit geld te verzamelen en in een spaarpot aan te bieden.

https://creatievedecoratiesvoorjou.nl/product-categorie/cadeau-inspiratie/cadeautjes-kado-cadeau-cadeau-inspiratie/page/2/

Ben je niet met een groep, maar wil je er toch iets persoonlijks van maken kies dan bijvoorbeeld voor een letterkaarsje. Deze zijn er in vele soorten verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor de leeftijd van de jarige of als iemand geslaagd is voor het symbool van het diploma.

https://creatievedecoratiesvoorjou.nl/product-categorie/letterkaarsjes/letterkaarsje-symbolen/

Ik wil een groep mensen een cadeautje geven.

Ben je op zoek naar de mogelijkheid om een grotere groep mensen een cadeautje te geven, ook dan ben je bij Creatieve decoraties voor jou aan het juiste adres. Ga je bijvoorbeeld trouwen. Neem je afscheid van je collega’s. Ben je op zoek naar een geschikt presentje voor de dag van de zorg, secretaresse dag, een cadeautje voor de afdeling. Ook dit kan ik voor je regelen. Indien gewenst kan het naar verschillende adressen gestuurd worden. Ik kan je presentje voorzien van een kaartje voorzien van een persoonlijke boodschap. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Hou bij grote aantallen wel rekening met een ruimere leveringstijd.

Al schrijvend aan deze blog realiseer ik me dat het misschien wel lastig is om aan sommige producten te komen die ik gebruik om mooi verpakte cadeautjes te maken, of dat je misschien zelf niet de creativiteit hebt om leuke cadeaulabels te maken. Ik ga er voor zorgen dat er producten in de webwinkel verkrijgbaar zullen gaan zijn die je hiervoor kunt gebruiken. Zo kun je naast mooie cadeautjes over een poosje ook de cadeau decoraties kopen. En mocht je het echt niet zien zitten om het zelf in te pakken…. Vergeet niet om het aan mij te vragen. Dan krijg je je uitgekozen cadeautje gewoon kant en klaar verpakt thuis geleverd.

Graag krijg ik feedback van je over deze blog, blogbericht #1 Cadeautjes. Tips over onderwerpen voor volgende blogs zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Tot de volgende blog, lieve groet Martine