Kunstbloemen en kunstplanten, oud bollig of juist trendy?

 • Bericht auteur:
 • Bericht gepubliceerd op:14 september 2021
 • Berichtcategorie:Blog
nepbloem hortensia paars
Kunstbloemen en kunstplanten, oud bollig of juist trendy?

Wat zal ik doen?

Ik moest er toch echt wel even over nadenken toen ons de tip werd gegeven om kunstbloemen en kunstplanten in de collectie op te nemen. Bij een kunstplant kreeg ik een beeld voor ogen van een plastic plant in een pot met kleikorrels. Zo een op en top nep plant zoals je ze 10 jaar geleden bij oude omaatjes in de vensterbank zag staan. En dat zou ik dan in mijn winkeltje en webwinkel moeten gaan plaatsen. Nee dank je.

Maar wat bleek, de kunstplanten en kunstbloemen van nu lijken helemaal niet meer op de plastic varianten zoals ik ze in mijn gedachten had. Tenminste….. als je een plant of bloem van kwaliteit koopt. Er zijn nog steeds foeilelijke exemplaren verkrijgbaar, geloof me. Nee, een bloem of plant van een goed merk lijkt soms zo echt dat je met je gietertje aan komt om de bloemetjes water te geven.

Ik ga het doen!

Toen ik eenmaal de collectie kunstbloemen en kunstplanten van Brynxz en Countryfield had gezien was ik verkocht. Dat wil ik ook gaan verkopen. Ik was er nog niet helemaal van overtuigd dat de klanten van Creatieve Decoraties Voor Jou ze ook zouden willen, maar dan kon ik de bloemen en planten in ieder geval gebruiken als decoratie in de winkel en om mooie foto’s te maken van gevulde potten, vazen, kruiken en flessen. Eenmaal een plaatsje gegeven in de winkel moest ik toch wel even een paar keer met mijn ogen knipperen. Wat zag het er allemaal mooi uit. Het gaf de winkel zo veel kleur en gezelligheid. Al snel stond er een boeket met kunstbloemen in een mooie kruik in huis en waren er potjes gevuld met plantjes daar waar echte planten onmogelijk zijn.

bos met kunstbloemen Countryfield en Brynxz
Boeket kunstbloemen voor binnen

Waarom zou jij kunstbloemen en planten in huis nemen?

Hier kunnen meerdere reden voor zijn.

 1. Je hebt een pollenallergie.
 2. Je wilt een plantje daar waar te weinig daglicht je huis in komt, of juist daar waar de zon te fel schijnt.
 3. Het lukt je niet om je planten langer dan een maand in leven te houden en wilt niet alleen maar cactussen en vetplanten voor het raam.
 4. Je hebt een huisdier wat je planten opeet.
 5. Je gaat vaak op vakantie en hebt geen zin om elke keer de buurvrouw lastig te vallen.
 6. Je hebt een mooie vaas of kruik die je wilt vullen met bloemen, maar de kruik is niet waterdicht.
 7. Er is vast nog wel een reden die ik hier niet heb opgeschreven.
 1. Als je een pollenallergie hebt kan het erg lastig zijn om verse bloemen in huis te hebben. Het is niet prettig om iedere keer te snotteren en niezen als je bij je boeketje bloemen in de buurt komt. Bij een pollenallergie is het dus een eenvoudige oplossing om een boeket kunstbloemen in huis te nemen. Zo kan je toch genieten van een mooi bloemetje zonder dat je er allergisch op reageert.
 2. Er zijn van die plaatsen in huis waar het gewoon niet mogelijk is om een plantje weg te zetten. En daar wil je er natuurlijk wel één! Zo kan een plantje de badkamer of het toilet enorm opfleuren. Maar vaak komt er in deze ruimtes weinig of geen daglicht. Je raad het al, een kunstplantje is de oplossing. En zo is het ook de oplossing voor de plaatsen in huis waar het juist te warm is door de zon.
 3. Krijg je het niet voor elkaar? Ben je iemand die de plantjes laat verzuipen of juist laat verdorsten… het valt ook niet mee om planten in leven te laten. Je kunt natuurlijk iedere keer opnieuw nieuwe planten kopen, maar een oplossing kan ook zijn om mooie kunstplanten in je potten te plaatsen. Wedden dat sommige mensen niet eens in de gaten hebben dat ze niet echt zijn. Een bijkomend voordeel is ook dat je de planten ook niet hoeft te verzorgen. Geen uitgebloeide bloemen verwijderen en verdorde bladeren afknippen. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe het stof van je plantjes af halen.
 4. Ken je dat van die afgeknaagde bladeren omdat de poes er niet van af kon blijven. Of blad met bruine punten omdat de hond er keer op keer tegen aan loopt. En dan nog maar niet te spreken over sommige planten die giftig zijn voor onze huisdieren. Al de bovenstaande problemen heb je niet als je kunstplanten in je huis hebt.
 5. Natuurlijk doet ze het iedere keer als je het aan haar vraagt, de plantjes verzorgen. Je lieve buurvrouw of vriendin staat voor je klaar als je het vraagt. Maar ben je veel van huis, dan voelt het misschien toch niet prettig om het keer op keer te vragen. Met kunstplanten hoef je niemand meer lastig te vallen, en het is extra leuk thuis komen als er een mooi bosje bloemen op tafel staat.
 6. Wat een pech…net de kruik die je wilt vullen met een paar mooie takken bloemen is niet waterdicht. Plaats er dan een paar takken kunstbloemen in. Zo heb je die mooie kruik toch gevuld en krijg je geen lelijke kring op je tafel of kast.
 7. Het zou zomaar kunnen dat er nog meer goede redenen zijn om te kiezen voor een kunstplant of -bloem. Je kunt dit natuurlijk altijd laten weten, want je zou zomaar een inspiratiebron kunnen zijn voor een ander.
Een grote pot gevuld met varens van Brynxz

Waar moet je op letten als je kunstbloemen of kunstplanten gaat kopen?

Wil je kunstbloemen gaan kopen, let er dan op dat ze niet te veel op plastic lijken. Dit maakt je boeket nep en niet mooi. Koop dus zeker niet de goedkoopste bloemen. Een flink gevuld boeket zal niet goedkoop zijn, maar je kunt je boeket ook stukje bij beetje bij elkaar sparen. Als je gewend bent om regelmatig een bos verse bloemen te kopen gooi je deze na een week of twee weg. Je kunstbloemen zijn voor altijd. Koop je nu iedere maand een bos bloemen, geef jezelf dan iedere maand een aantal kunstbloemen cadeau. Je zult er versteld van staan hoe ruim het aanbod is. En net als met echte bloemen heb je kunst bloemen die passend zijn bij het seizoen. Hiermee maak je het mogelijk om je boeket er iedere keer opnieuw anders uit te laten zien. Vervang regelmatig een aantal bloemen uit je boeket door andere en het lijkt weer een compleet nieuwe vulling voor je vaas. Het is trouwens ook prachtig om enkel takken in flessen en kruiken te plaatsen. Hiervoor kan je de takken gebruiken die je uit je boeket hebt gehaald.

Als het mogelijk is kun je de vaas, kruik of fles meenemen naar de winkel waar je de bloemen gaat kopen. Dan kan je ter plaatse kijken wat het mooiste staat in jouw vaas, kruik of fles. Koop je online, bekijk dan of het mogelijk is om een kant en klaar boeket te kopen om mee te starten. Je weet dan zeker dat de bloemen bij elkaar zullen passen. Twijfel je of iets bij elkaar past vraag het dan gewoon aan de verkoper.

Herfstboeket kunstbloemen

Ook bij het kopen van een kunstplant is het belangrijk om er op te letten dat de plant niet te veel op plastic lijkt. Dit kan vooral het geval zijn bij kunstplanten met grotere bladeren. Bij het kopen van een kunstplant is het belangrijk om goed naar de grootte van je pot te kijken. Net als met een echte plant is het belangrijk dat je kunstplant goed in de pot past. Een kleine plant in een grote pot is niet mooi, en een grote plant in een kleine pot is ook uit verhouding. Het kan zo zijn dat het mooier is om meerder kunstplanten in één pot te plaatsen. In vergelijking tot een echte plant gaat je kunstplant niet groeien. Hij moet dus gelijk goed passen. Afhankelijk van het model van je plant kun je de takjes nog wel wat vormen en buigen.

Ook in het geval van een kunstplant kan het dus slim zijn om je pot mee te nemen naar de winkel als je een plant gaat kopen. Je kunt dan ter plekke bekijken welke plant mooi staat in je pot en hoeveel je er in wilt plaatsen. Koop je online, kijk dan of je aan de webwinkel eigenaar om advies kunt vragen. Je kunt er voor kiezen om meerdere van hetzelfde kunstplantje in een grote pot te plaatsen, maar het effect van verschillende planten in een pot is ook zeer verrassend.

In de winkel en webwinkel van Creatieve Decoraties Voor Jou verkopen we voornamelijk kunstbloemen en kunstplanten van Brynxz en Countryfield. Dit zijn kunstbloemen en kunstplanten van goede kwaliteit die er mooi uitzien en niet op het nepplantje lijken zoals je ze 10 jaar geleden zag. Ook de details van deze bloemen en planten zijn mooi afgewerkt, bekijk ze maar eens in de webwinkel.

Hangende vaas 'Enveloppe' van beton - Majestic Vintage - Brynxz
Hangende vaas met een kunstplantje

Oh jee, het past niet goed!

Heb je kunstbloemen of kunstplanten gekocht en past het niet goed in je pot of vaas, dan is er vast een oplossing.

 • De kunstbloemen zijn te lang voor in de vaas: je kunt de steel van een bloem eenvoudig korter maken met een scherpe tang. Een speels effect krijg je als je de bloemstelen niet allemaal op gelijke lengte afknipt. Juist met een voller boeket is het mooi als je de bloemen wat laat verspringen.
 • De vaas is te diep voor de kunstbloemen, ze zakken er te ver in: Stop onder in je vaas een paar proppen papier, bijvoorbeeld van een krant. Zodoende zakken je bloemen niet helemaal tot de bodem. Je kunt de papierproppen gelijk gebruiken om je bloemen mooi in de vaas te schikken. Deze oplossing werkt niet bij een vaas van doorzichtig glas. Je zou hierin wat doorzichtig bloemenfolie kunnen plaatsen om de bovengenoemde oplossing toe te passen.
 • De kunstplantjes steken te ver boven de rand van de bloempot uit: Vaak zitten de takjes van de plantjes bij elkaar gebundeld aan de onderzijde. Je kunt dit voorzichtig ombuigen totdat je plantjes ver genoeg in de pot zakken.
 • De kunstplantjes zakken te diep in de pot: Plaats onder in je pot een prop papier, bijvoorbeeld van een krant. De plantjes zakken hierdoor niet helemaal naar de bodem van de pot. Plaats net zoveel papier tot je het gewenste effect hebt bereikt.
Enkele takken in een kruik

Wat ga jij doen?

Hopelijk heb ik je middels deze blog voldoende informatie kunnen geven over kunstbloemen en kunstplanten. Zoals je hebt kunnen lezen ben ik er intussen fan van. Het is bij mij in huis een mooie combinatie van echt en kunst geworden. En dan vooral de kunst varianten daar waar echt gewoon niet mogelijk is. Maar wel kunstplanten en kunstbloemen die er als echt uitzien, want ik weiger het om de plastic plantjes van mijn oma in huis te hebben. Ben jij intussen ook enthousiast geworden? Creatieve Decoraties Voor Jou heeft een ruime collectie kunstbloemen en kunstplanten. En daarnaast een mooi assortiment potten, vazen en kruiken om ze in te plaatsen.

Zo, ik ga nu even de bloemetjes buiten zetten.