Je bekijkt nu Tuinposter ophangen

Tuinposter ophangen

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:24 september 2021
  • Berichtcategorie:Blog

Hoe hang ik een tuinposter op?

Als je een mooie tuinposter hebt gekocht, dan wil je natuurlijk ook dat hij mooi strak aan je muur of schutting komt te hangen. Dit is helemaal niet zo moeilijk om te doen! Stap voor stap laat ik je zien hoe je een tuinposter strak en netjes op kunt hangen.

Wat heb ik nodig?

Je tuinposter heeft een aantal metalen ogen waaraan je hem op kunt hangen. Ik laat je zien hoe je een poster met vier ogen ophangt. Tel het aantal ,ogen van je poster en neem voor elk oog een haakje en kabelbinder. Mocht je de tuinposter aan een stenen muur ophangen dan heb je ook passende pluggen voor de haakjes nodig. In deze blog laat ik je zien hoe je een tuinposter aan een houten wand bevestigt, bevestiging aan een stenen muur gaat op dezelfde wijze, alleen dan met toevoeging van de plug.

Je hebt dus per oog een haakje, een kabelbinder en eventueel een plug nodig.

Benodigde materialen

De maat bepalen.

Meet de afmeting van je tuinposter op en tel hier 4 tot 5 cm bij op. Dus als je poster 70 cm breed is wordt je afstand van de haakjes 74 cm. Dit doe je hetzelfde met de lengte van de poster.

Meet de maat van je tuinposter

Teken de maat af op je muur of schutting.

Je markeert op de wand of schutting de positie voor de haakjes. Let er hierbij op dat je waterpas aftekent.

Markeer waar je haakjes aan de wand komen

Plaats de haakjes.

Het maakt niet zoveel uit of je een gesloten of open haakje gebruikt. Beiden werken goed. Let er alleen wel op dat bij het gebruiken van een open haakje de opening naar de juiste kant wijst. Anders blijft je kabelbinder er niet achter hangen. De opening van je haak wijst schuin naar buiten. Bevestig je de tuinposter aan een stenen muur, dan boor je eerst een gat in de muur en plaats je daarin de plug voordat je het haakje vast kunt maken. Hang je de poster aan een houten muur of schutting, dan kun je gelijk het haakje op de aangegeven plaats in het hout draaien. Het gaat vaak makkelijker als je eerst even met een priem in het hout prikt. Heb je die niet, sla er dan een spijkertje in om een gaatje te maken. Deze verwijder je daarna weer uit het hout.

Draai het haakje in de wand

Bevestig de kabelbinder aan de ogen van je poster.

Maak de kabelbinder als eerste aan de bovenste ogen van je poster vast. Trek hem nog niet te ver door. Een klein stukje vast maken is al voldoende. Hang de poster met de kabelbinders op aan de haakjes. Bevestig nu de kabelbinders aan de onderste ogen van je poster. Haak ook deze achter de haakjes.

Haal de kabelbinder door het oog

Ik heb gebruik gemaakt van open haakjes. Hierdoor is het mogelijk om eerst de kabelbinders door de ogen van de poster te halen en dicht te maken. Ga jij gebruik maken van gesloten haken, dan haal je de kabelbinder in één keer gelijk door zowel het oog van de poster als door je haak.

Haak de kabelbinder achter het haakje

Hang je poster strak.

Als alle haakjes voorzien zijn van een kabelbinder ga je rustig alle kabelbinders wat strakker trekken. Doe dit beetje bij beetje, zodat je tuinposter mooi recht en strak komt te hangen. Als hij perfect hangt knip je de uitstekende delen van de kabelbinder af zodat dit er ook netjes uit ziet.

Knip de uitstekende delen af

Zo hang je een tuinposter op!

Als het goed is heb je nu je tuinposter mooi strak en waterpas hangen. Zo makkelijk is het dus om je tuinposter mooi op te hangen. Veel plezier van je poster. In onze webwinkel zijn diverse tuinposters verkrijgbaar met prachtige landelijke en natuurlijke afbeeldingen. Bekijk de collectie tuinposters eens.

Tuinposter schotse hooglander kalf